fredag 25 april 2008

Husbond är sjuk

Något som är väldigt viktigt när någon är sjuk är att det finns någon som tar hand om den som är sjuk. Om det inte fanns det skulle den som var sjuk behöva skaffa havre och mjölk själv vilket skulle tära väldigt mycket på den sjukes hästkrafter och fördröja sjukdomsförloppet.

Tur då att husbond har mig som kan hjälpa honom nu när han blivit sjuk. Jag kan i och för sig inte skaffa föda åt honom eftersom han har förbjudit mig att använda sitt kreditkort men jag kan alltid hjälpa honom på andra sätt. Jag kan till exempel stoppa om honom när han går och lägger sig:


och jag kan ge honom medicin som han har i skåpet men är lite för sjuk för att hämta själv:


Nu kanske ni undrar vad jag får ut av det här och att det kanske verkar lite väl uppoffrande att bara slava för någon som är sjuk hela tiden. Men förutom att jag gör min husbond friskare gör jag också mitt livsklimat lite bättre eftersom husbond och jag faktiskt bor tillsammans och inte minst gör jag hela samhället lite bättre eftersom husbond snart kan stå på benen igen och dra sin vagn till spiltan.

Och så är det så gnäggans gott att sniffa medicin förstås.

2 kommentarer:

Balloonfighter sa...

Det finns ingenting jag hellre vill ha än en hästenshäst som tar hand om mig när jag är sjuk. Andrabilden blev så kefft bra!

nilkrokodil sa...

Det här är så sjukt och så bra.