måndag 7 juli 2008

Hästföräldrar på besök

Inte så ofta men ibland får man besök och i helgen var det husbonds föräldrar som hälsade på i vårt gemensamma stall. Man kan ju inte kalla dem svärföräldrar eftersom jag inte är husbonds partner utan bara hans häst så jag kallar dem för hästföräldrar istället. Jag känner i alla fall för dem som jag tror att en häst som inte är häst skulle för sin husbonds föräldrar om den hästen inte vore häst utan människa.

I början var det en lite stel tillställning partyt ville liksom inte sätta igång. Mamman och pappan satt i ett hörn och skvallrade och husbond satt lite för sig själv och spelade Wii. Husbond hade mockat hela lägenheten i förväg vilket kanske var en anledning till att han kände sig obekväm och inte riktigt hemma i den när de kom.

Men när alla fick lite mjöd i sig blev det mycket piggare. Det var förresten hela anledningen till att föräldrarna hade kommit förbi de här avlägsna betesmarkerna fick jag senare höra. Husbond brukar nämligen inte undanhålla saker för mig utan berättar dem gärna vilket kan bli lite tröttsamt men är också en anledning till vår speciella relation.

Efter tillräckligt mycket mjöd blev det värsta kramkalaset där också jag deltog. Här är några bilder:

Det är alltså husbond längst till höger husbonds mamma till vänster och jag så att säga i nedre högra hörnet. Som ni ser är det gnäggans trevligt och alla verkar uppskatta mitt sällskap.

Här är husbonds far som brister ut i ett skratt över ett skämt jag drog. Tyvärr skrattar han lite för häftigt på just det här kortet så att jag inte kan ställa in mig i en lugn hästpose. Och nej jag kan inte återge skämtet det är så att säga under mankhöjd. Vi hade druckit mycket mjöd då också och kanske minns jag det inte riktigt.

Överlag var det en väldigt trevlig helg och jag fick visa mig från min mest flockvänliga sida. Till nästa gång jag träffar folk skulle jag dock vilja träffa folk av min egen sort det vill säga kanske inte föräldrar utan hästar istället. Det blir trots allt lite jobbigt med människor i långa doser eftersom de är så likadana allihop.

2 kommentarer:

den enda hästen för mig sa...

så mycket kärlek

Balloonfighter sa...

Hästenshästar är sociala djur. Fast det finns ju bara en.